Preview

Bulletin of NSAU (Novosibirsk State Agrarian University)

Advanced search

FOOD SAFETY AND ESTABLISHMENT OF EFFICIENT COOPERATION

Abstract

Food safety in Russia and supply of each citizen with effective food multipack produced by the national industries requires efficient interaction and cooperation among all the levels (region, municipalities, towns, villages etc.). Interaction and cooperation contribute to distribution of surplus supplies among the areas and cover the deficits of food production without imported products; they also support efficient application of industrial facilities by means of their full usage. The paper analyzes the current relations on the grain and grain processing products among the municipalities of the Eastern district of Krasnoyarsk Territory and conformation to the requirements of the food safety. The authors represent and test the methodology of defining the efficient relations. The article specifies that food safety can be reached by means of the state regulation only that must be based on the market and indicative management.

About the Authors

А. Иванов
Сибирский федеральный университет
Russian Federation


Г. Яричина
Сибирский федеральный университет
Russian Federation


References

1. Афанасьев Е. В., Рудой Е. В., Стасюлис М. В. Основные приоритеты развития межрегиональных и межгосударственных продовольственных связей регионов Сибири // Вестн. НГАУ. - 2014. - № 3. - С. 115-120.

2. Рудой Е. В. Организационно-экономический механизм функционирования логистического центра сельскохозяйственной и продовольственной продукции в регионе // Инновации и продовольственная безопасность. - 2013. - № 1. - С. 150-154.

3. Стадник А. Т., Чернова С. Г. Развитие рыночного индикативного управления в аграрном производстве региона // Вестн. НГАУ. - 2014. - № 2. - С. 187-193.

4. Стадник А. Т., Чернова С. Г. Формирование и развитие индикативного рыночно-регулируемого механизма управления сельским хозяйством региона // Вестн. НГАУ. - 2006. - № 4. - С. 10-12.

5. Стадник А. Т. Чернова С. Г., Шелковников А. С. Государственное и рыночно-индикативное регулирование сельского хозяйства: монография / Новосиб. гос. аграр. ун-т. - Новосибирск, 2006. - 245 с.

6. Стадник А. Т., Денисов Д. А. Методические и организационные меры по формированию инвестиционно-инновационной системы АПК // Инновации и продовольственная безопасность. - 2013. - № 1. - С. 50-58.


Review

For citations:


 ,   FOOD SAFETY AND ESTABLISHMENT OF EFFICIENT COOPERATION. Bulletin of NSAU (Novosibirsk State Agrarian University). 2016;(1):153-158. (In Russ.)

Views: 160


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2072-6724 (Print)